Oversigt over indlæsere

Winni Ellegaard Nielsen
Jeg er uddannet musicalperformer på Den Danske Scenekunstskole – Jeg ser mig mere adskilt som sanger, skuespiller samt danser, der også kan begå sig i en musicalsammenhæng. Jeg har gennem årene indlæst flest børne- og unge-bøger og er nu så småt også i gang med voksen-bøgerne. Til hverdag arbejder jeg med alt muligt lige fra sang- og performance-jobs, koreografopsætninger, skuespil i undervisningsfilm og prøver mig indimellem frem med selvskabte børnekarakterer/projekter. I min fritid elsker jeg at bruge tid på selvudvikling og deri også sparring med nærende venskaber, hvor vi dykker ned i alt lige fra mindfullness, yoga eller blot bevægelse, coaching, samt englekort og stjernetegnslæsning.
Anne Blomsgård
Anne Blomsgård er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole Odense i 2018. Hun har medvirket i forestillinger på Odense Teater samt arbejdet med turnerende børneteater på Teater ZeBU og Teater Next. Desuden er Anne produktionskoordinator på Bornholms Sommerrevy. I 2020 fik Anne debut som speaker i miniserien “Kampen om Grænsen” på DR2 og startede som tegnefilmsdubber for diverse serier på Netflix og Nickelodeon. Anne har indlæst lydbøger siden 2017. Hun blev nomineret som bedste børnebogsfortæller med lydbogen “K for Klara 20 - Hvem er mest populær" til Mofibo Awards 2020.
Githa Lehrmann
Githa Lehrmann er uddannet skuespiller og har arbejdet som skuespiller de seneste 35 år, og lydbogsindlæser de sidste 40 år. Githa har gennem sin lange karriere indlæst over 800 bøger og er den mest lyttede indlæser på Mofibo. Githa har bla indlæst forfattere som : Sara Blædel, Anna Grue, Jussi Adler Olsen, Camilla Läckberg, Helene Thursten, Inger Gammelgaard Madsen og Siri Hustvedt - samt mange andre. Githa indlæser både fag- skønlitteratur, børne og ungdomsbøger.
Karoline Munksnæs
Jeg er uddannet skuespiller fra Århus Teater år 2003. Jeg er også sanger/musiker og har udgivet tre albums i eget navn. Gennem de sidste mange år er stemmen blevet min levevej, og jeg har sunget, dubbet, og speaket på et hav af sange, serier, film og reklamer. Jeg har indlæst lydbøger i et pænt flow siden 2018.
Liselotte Krogager
Jeg er uddannet skuespiller fra Odense Teaters elevskole 1982 og fungerer i dag som både skuespiller, instruktør, sanger, solist og lydbogsindlæser. Jeg har siden 2008 rejst rundt med mine egne kabareter “Krogager Kabareterne” og er i øvrigt en flittig revyskuespiller. Jeg har indlæst lydbøger i godt 25 år og har flere hundrede titler bag mig - såvel fag- som skønlitteratur. Jeg er musiksproglig student med engelsk, tysk og russisk og så har jeg de sidste 5 år modtaget undervisning i spansk. Endvidere forstår jeg både svensk og norsk. Jeg holder meget af mit arbejde i lydboksen og elsker at kæle om hvert enkelt bog. Fra 2023 er jeg er vært på Danmarks Radio P5 på programmet "Sporvognen"
Thea Boel Gjerum
Jeg er uddannet musicalperformer i 2015 og har siden da medvirket i en del musicals bl.a. på Det Ny Teater i Kbh. Jeg har indlæst lydbøger siden 2015 og kombinerer det med mit freelance skuespillerliv. Jeg bor på landet på Fyn og nyder roen, køkkenhaven og frugttræerne - gerne med en dygtig lydbogskollega i ørerne.
Heidi Leonhard
Jeg er født i 1973 og er, udover mit virke som lydbogsindlæser, også forfatter og billedkunstner. Jeg har altid følt mig draget af kreative og skabende miljøer, og det har ført mig vidt omkring. Blandt andet i mine yngre år, hvor jeg søgte til Trondheim for at studere kunst og tekstilformgivning. Desuden har jeg også haft fornøjelsen af at være lead-sanger i forskellige bands samt scenograf, kulissemaler og kostume-designer i forskellige teatersammenhænge, i det omfang tiden ellers tillod det ved siden af mit faste job. I marts 2022 besluttede jeg mig for at blive selvstændig, så jeg nu endelig kan dedikere min fulde tid til det skabende, herunder bøgerne, som jeg brænder så meget for og elsker at lægge stemme til.
Sille Fisker
Jeg er 25 år, oprindeligt fra Aarhus, men nu bosat på Sydfyn. Jeg har læst ergoterapi i 2 år, men besluttede så at afprøve nogle andre ting - rejser, højskole og frivilligt arbejde. Derfor er jeg nu endt i et gårdkollektiv, hvor jeg lærer en masse praktiske ting og nyder fællesskabet. En stor del af min tid går med at læse bøger i rækkevis; noget jeg altid har gjort med stor glæde. Jeg har masser af gåpåmod ift. lydbogsindlæsning og glæder mig til at udvikle min stemme og indtalingsevner.
Tina Kruse Andersen
Født 1961 i Lyngby / Kbh. Jeg er opvokset i Kbh., flyttede til Fyn i 1987, da jeg kom ind på Skuespillerskolen i Odense og er siden blevet boende. 1991-2006 havde jeg 15 gode år på Odense Teater. Siden 2006 har jeg som freelancer haft jobs på mange andre teatre, en smule TV, film og lidt dubbing . I dag administrer jeg Teater Gyda, hvor jeg også både spiller, skriver og instruerer. Sidst, men ikke mindst, er vi begyndt at producere podcast-drama, en slags improviseret radioteater. Min karriere som indlæser startede helt tilbage i 1989 på ”Den grimme ælling” hvor jeg læste et par år. I 2005 genoptog jeg indlæsningen og blev fast indlæser på Lydbogsstudiet. Det har været en fornøjelse at få lov at indlæse så mange forskellige slags bøger. Jeg har indlæst faglitteratur, biografier, noveller, selvhjælpsbøger, krimier, kærlighedsromaner og masser af anden skønlitteratur, jeg har sågar indlæst en GPS speak. Jeg taler fransk og engelsk på flydende niveau, tysk og svensk på let øvet, jeg kender til latinsk udtale, hollandsk udtale, har tjekkiske forbindelser til tjekkisk udtale og det samme ditto til grønlandsk.
Fuld booket resten af 2023
Amanda Mai Henriksen
28 år. Uddannet folkeskolelærer på mellemtrinnet/udskoling med linjefagene, dansk, historie og madkundskab. Arbejder som pædagog med "jord-til-bord" og "udelivs"-profil", i en fritids- og ungdomsklub på Christianshavn. International opvækst præget af flere længerevarende udenlandsophold. Gode sprogkundskaber i engelsk. Indlæser børne- og ungdomsbøger.
Anne Mette Johansen
Mit navn er Anne-Mette Johansen. Jeg er uddannet cand.ling.merc. i fransk og har studeret musikvidenskab, sang og stemmedannelse. Allerede som ung oplevede jeg at blive nærmest lydligt forført, når der lød smuk tale omkring mig. Det kan ske, når alle talesprogsingredienser – stemmen først og fremmest, men også klang, artikulation, modulation og tempo – flyder sammen til ren vellyd, nærmest musik. Under franskstudierne – det smukkeste sprog jeg kender, med de fineste, skønneste sproglyde fra en bevidst talers mund – skærpedes min opmærksomhed på det danske sprogs lydlige kvaliteter. Godt talt dansk er en fornøjelse at lytte til. En af mine hemmelige talesprogsforbilleder viste sig at leve af sin stemme, som speaker og indlæser af lydbøger. Selvfølgelig! Dét måtte jeg også prøve. Jeg forhørte mig om hvad, hvor og hvordan. I løbet af kort tid var jeg i gang og fik opgaver fra forskellige lydbogstjenester, forlag og private kunder. Det er løbet op i nogle hundreder bøger. Jeg bliver aldrig træt af det.
Stine Lilliecrona
Radiovært på P4, lydbogsindlæser, tv-producent og tidligere tv-vært. Jeg elsker at læse bøger, men for tiden lytter jeg mest til lydbøger, podcasts og selvfølgelig radio. Mine interesser er politik, samfund, mad, musik og økonomi. Jeg er uddannet Cand.mag i Nordisk med speciale i journalistik.
Eva Boland Koch
Eva Boland Koch er uddannet BA i Musik- og Teatervidenskab samt PBA Psykomotorisk terapeut. Igennem de seneste 25 år har Eva bl.a. være beskæftiget som sanger og dramatiker, og er desuden en erfaren og alsidig lydbogsindlæser med langt over 100 indlæste titler på sit CV. Eva indlæser både skøn- og faglitteratur, børne- og ungdomslitteratur.
Mette Marie Fisker
Jeg er en dansk skuespillerinde der er uddannet på den svenske musical performer skole Performing Art school of Gothenburg. Jeg er både sanger og skuespiller og er vandt til at udforske og arbejde med min stemme igennem mange forskellige medier.
Lea Baastrup Rønne
Jeg er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen i Odense i 2015. Siden da har jeg været tilknyttet Odense Teater, hvor jeg har medvirket i alt fra klassikere til juleforestillinger.
Pernille Geertsen
Har i 20 år speaket reklamer til radio og tv samt indlæst flere lydbøger. Jeg er ivrig amatørskuespiller på bl.a. Frøbjerg festspil. Jeg har desuden forskellige skuespilleropgaver for bl.a. OUH og i forskellige kortfilm. Jeg arbejder til daglig som selvstændig psykoterapeut og som familiebehandler. Jeg speaker på dansk og engelsk og kan således indlæse på begge sprog.
Nanna Wendt Sølvsteen
Jeg er uddannet journalist og har gennem mere end 30 år delt min arbejdsindsats mellem journalistik og forlagsarbejde med ansættelser på bl.a. Børsen, Politiken, Aller, Jysk Fynske Medier og ikke mindst Gyldendal, hvor jeg gennem godt 20 år har været ansat og tilknyttet ad flere omgange som redaktør, marketingchef og aktuelt freelanceredaktør og forfatter. Jeg har takket være min baggrund et meget bredt kendskab til både fag- og skønlitteratur.
Kristine Lauritzen
Jeg er autodidakt skuespiller og indlæser. Jeg har medvirket i forskellige ting lige fra børneteater til tv serie. Jeg elsker at fortælle historier både til børn og voksne. I min fritid træner jeg heste og elsker at være sammen med dem.
Marie Nørgaard
Marie er uddannet skuespiller, og har blandt andet været ansat i ensemblet på Odense Teater og på teatret Mungo Park Kolding. Nu arbejder hun freelance som lydbogsindlæser og skuespiller, bosat i Svendborg med sin familie. Marie har indlæst lydbøger for alle aldersgrupper, fiktion som faglitteratur, men det er hovedsageligt bøger for de unge samt de større børn, der har taget plads foran mikrofonen.
Christina Bjørn
I 2007 byggede jeg mit første hjemmestudie.. Dengang sad jeg på reklamebureau som nyuddannet tekstforfatter, men hurtigt fandt 'man' ud af, at jeg ikke bare kunne skrive, men også speake, så det tog om sig efter fyraften. Siden fulgte godt 10 år som TV- og radiovært på DR ved siden af aktiviteten i hjemmestudiet, og efter to graviditeter besluttede jeg i 2019 at stoppe på DR for at fokusere 100% på speak, dubbing og indlæsning. Jeg nyder særligt at indlæse ungdomsbøger, faglitteratur og erotiske noveller.
Maja Juhlin
Jeg er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2010. Fra 2011 frem til 2020 har jeg været fast i ensemblet på Mungo Park Kolding. Her har jeg haft et utal af spændene roller fra bl.a. Pia Kjærsgaard i Forestillingen “De Stuerene” til rollen som billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen i forestillingen om hende og komponisten Carl Nielsens turbulente kærlighedshistorie. Fra 2020 har jeg været freelanceskuespiller, med ansættelser på Teatret Svalegangen og Teatret Møllen hvor jeg b.la har medvirket i dramatiseringen af Carsten Jensens roman, “Den første sten”. Sideløbende med mine teaterjobs, har jeg lavet små filmroller, dubbet, læst højt og undervist i højtlæsning. Jeg bor i Kolding med min mand og to børn.
Trine Runge
Jeg elsker at indlæse lydbøger, fortælle historien, så den bliver levende og fanger lytteren. Allerede som teenager læste jeg Tolkiens “Hobitten" op for mine lillebror. Han blev så glad for Tolkien, at han satte sig for at lære at læse selv. Siden jeg dimitterede fra Odense Teaters elevskole i 1986, har jeg speaket og lagt stemme til alt, lige fra reklamer, tegnefilm, dokumentar- og informationsfilm. I de senere år har jeg også indlæst lydbøger. Jeg er opvokset i malaysia og er flydende i engelsk. I øjeblikket tager jeg undervisning i tysk, og jeg forstår fransk og de fleste nordiske sprog. Som barn var jeg flydende i kinesisk, og jeg har som voksen taget lektioner i Mandarin-kinesisk. Derudover har jeg et godt kendskab til russisk. Jeg har også en ingeniøruddannelse og har i en del år arbejdet deltids som IT-arkitekt. Min viden om naturvidenskabelige emner har været til stor nytte i forbindelse med indlæsning af naturvidenskabeligt undervisningsmateriale til folkeskolen. Som skuespiller optræder jeg jævnligt i TV-serier på DR og Netflix.
Louise Davidsen
Jeg er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen i odense i 2011, og har siden været tilknyttet Odense teaters ensemble, hvor jeg bl.a. har medvirket i “Spillemand på Tagryg”, Shakespeares “Som man behager” og Holbergs “Den vægelsindede". Jeg har en baggrund som danser, og har medvirket i en lang række musicals og musikteaterforestillinger i hele landet, både som danser og sanger bl.a. “Jesus Christ Superstar”, “Den eneste ene” og ". Udover teater, og film, har jeg gennem mange år lagt stemmer til tegnefilm, bl.a. “Wolfblood” og “Fuller house”, og har indlæst i nærheden af 200 lydbøger siden jeg gik på skuespillerskolen. Bl.a “Ser Du månen Daniel”. Og har desuden lavet en lang række reklamespeaks gennem årene.
Iben Haaest
Lydbogsindlæser, skuespiller & sanger.