Oversigt over indlæsere

Jakob Maagaard
3o årig, Autodidakt landmand og uddannet i litteraturvidenskab og manuskriptskrivning. Arbejder derudover med opsætning af teater-mysterier på danske slotte og har siden år 2008 blaffet og hutlet mig igennem 30-35 lande.
Booket til august 2023
Niels Vedersø
Jeg har været radiovært og speaker siden 1984 med bl.a. 10 år i DR, og elsker det finurlige danske sprog. Jeg har indlæst lydbøger siden 2010 og er nået langt over det tre cifrede antal.
Malte Frid-Nielsen
Jeg er en professionel skuespiller, dansk født, men opvokset og uddannet i England og USA. Oveni min Skuespilleruddanelse fra Cornish College I Seattle, har jeg valgt at dykke længere ned i den teoretiske side af teater verdenen og suppleret med en Candidat i Teater- of Performancestudier fra Københavns Universitet. Min base her i Odense tillader mig at arbejde til daglig på diverse teatre på tværs af landet.
Søren Søeborg Ohlsen
Helt kort kan jeg sige om mig selv, at jeg er uddannet fra Musikkonservatoriet i Aarhus og at jeg i de seneste mange år har arbejdet foran, bagved og på kulturscener i Danmark og Europa - senest som udviklingschef i landsforeningen Kulturhusene i Danmark. Jeg har egne studiefaciliteter med bl.a. Logic pro X, Mac mini M1, Neumann TLM 102 m.m. Vedhæftede stemmeprøve er fra ”Ånden fra 68” af Elisabeth Saugmann og indtalt for BibAudio sommeren 2022.
Niels Petersen
Ud over at være lydbogsfortæller, samt speaker i flere sammenhænge, er jeg uddannet underviser. Som underviser har jeg gennem mange år brugt min stemme til at skabe interesse og nærvær, og til at fastholde fokus og nysgerrighed. Det er aldrig ligemeget hvordan undervisning, et budskab eller tekst bliver formidlet. Stemmen alene og evnen til at bruge den spiller en afgørende rolle hvilket jeg er meget bevidst om når jeg f.eks. fortæller. Jeg elsker at fortælle, dramatisere og bruge min stemme og gøre tekster levende. Jeg er desuden erfaren sanger gennem mange år i bands, solist i kor mv. Her udover ligger min stemme i det dybe behagelige toneleje. Alt dette kombineret gør at jeg har evnen til at ligge præcis de betoninger i mit speak, der skiller sig ud og gør det interessant at lytte på og giver en lyst til at høre mere.
Thomas Gulstad
Hej, jeg hedder Thomas. Jeg er god til at læse og har øvet mig meget og længe. Jeg er også glad for at kunne leve af min "hobby".
Henrik Mikaelsen
Henrik Mikaelsen, 47 år, arbejder som journalist og nyhedsvært på DR Fyn. Jeg har indlæst lydbøger siden 2017. Privat bor jeg i Nyborg med kone og to børn på 15 og 17 år. I min fritid synger jeg i en herrekvartet og løber ture langs Storebælt.
Jesper Bøllehuus
Uddannet cand.mag. i engelsk og filmvidenskab. Tidligere har jeg bl.a. undervist i gymnasiet og oversat tekster til dubbing af tegnefilm samt i en årrække arbejdet som skønlitterær oversætter fra engelsk og svensk.
Paul Becker
Paul Becker er en af landets mest erfarne lydbogsfortællere, tit også kåret til en af de mest populære. Han er flere forfatteres foretrukne indlæser. Han har i dag over 700 lydbøger i sit bagkatalog - i alle genrer - og en ordentlig stak af søde tilbagemeldinger fra brugerne i scrapbogen. I 2011 modtog han DR og forlagenes Lydbogspris for "Den hundredårige, der kravlede ud ad vinduet og forsvandt." Pauls speciale er vanskelige tekster og fremmedsprog; han behersker selv engelsk, tysk, fransk, italiensk, russisk og svensk og er uddannet på Københavns universitet i Dansk og Historie.
Thomas Jacob Clausen
Jeg er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2011 og har siden arbejdet på forskellige teatre over hele Danmark, heriblandt Folketeatret, Det Kongelige Teater og Vendsyssel Teater. Siden 2014 har jeg været fast tilknyttet Teatret Møllen i Haderslev.
Tobias May Hertz
Jeg har siden 2011 indtalt mere end 70 lydbøger. Jeg har en bred erfaring med indtaling af en række forskellige genrer, blandt andet skønlitterære titler, non-fikiton, biografier, og sportslitteratur. Mine forlagskunder tæller blandt andre BibMedia og deres samarbejdspartnere, Gyldendal, JP/Politikens Forlag og L&R. Jeg er uddannet journalist, og har i snart 20 år arbejdet med at tilrettelægge TV-dokumentar på DR og TV 2. Jeg har de seneste 20 år indtalt en lang række dokumentarprogrammer til dansk TV. Kategori B+ indlæser
Bjarne Mouridsen
Jeg har indlæst lydbøger siden 2015 og arbejder ellers som freelancejournalist med mange års radioerfaring. Har bl.a. været fast tilknyttet Danmarks Radio P1, hvor jeg arbejdede for programmet som Kulturnyt, Alfabet og P1 Morgen. Skriver også for dagblade, er redaktør af et fagblad og skriver om vin for vinmagasiner. Jeg er oprindeligt uddannet i Litteraturvidenskab, hvorfor kulturområdet altid har været mit speciale. Jeg taler engelsk og tysk, en del fransk og portugisisk og har kendskab til spansk.
Lars Thiesgaard
Jeg er skuespiller, uddannet i Odense 1980-83, og har indtalt lydbøger lige så længe. Ud over at arbejde med indlæsning, har jeg i mange år arbejdet med min stemme på tegnefilm, lige som jeg har instrueret de danske stemmer på en lang række animationsfilm, både til biograf og TV. Jeg er meget glad for at indlæse lydbøger, og gør mig umage med at læse korrekt og udtale evt. fremmede navne og stednavne rigtigt. Det betyder meget for mig, at jeg fremstår som en kompetent og tryg indlæser, som har sat sig ind i bogens univers. Jeg arbejder hver gang med at "fortælle" bogens tekst, mere end blot at "læse den højt". På den måde er det hele tiden spændende og udfordrende at være lydbogs-indlæser!
Morten Rønnelund
Journalist, redaktør og radiovært gennem 25 år. Tidligt i karrieren også boganmelder. Pt. ansat som tværgående udviklingsredaktør i DR med særlig fokus på radioens P4. Tog fat på indlæsning af lydbøger, da jeg pensionerede mig selv fra radiostudiet efter 15 år og slog ind på et spor med ledelse. Savnede dog hurtigt håndværket med at fortælle og bruge og vedligeholde stemmen – lydbøgerne var/er det perfekte sted at få afløb. Bosat i Odense med kæreste og tre store børn.
Torben Sekov
Uddannet skuespiller fra Odense teater. Lydbogsindlæser siden 1976. Har foreløbig indlæst ca 1000 lydbøger. Har i mange år været Dennis Jürgensens fortrukne indlæser og er meget glad for at indlæse ungdomsbøger og krimier. Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Viveca Sten,Gunnar Staalesen med flere.
Peter Milling
Født 1957, bosiddende i Odense. Uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1986. Har siden arbejdet både som fastansat på samme teater og freelancer rundt omkring i det danske teaterliv. Arbejder derudover som underviser og instruktør Har indlæst omkring 130 lydbøger – alt fra krimier til faglitteratur. Mørk, rolig voksen stemme med stor troværdighed.
Anders Gjellerup Koch
Jeg er Udannet skuespiller fra Aarhus teater og har spillet på stort set samtlige teatre i danmark, Jeg har medvirket i flere tv-serier og film. Jeg har sunget meget musical.
Steen Heinsen
Jeg blev født i Odense i 1947 og boede alene med min mor til Militæret overtog min opdragelse i 1963. Lige så forvirret som før blev jeg elev i en lille herretøjsforretning i Klaregade i Odense "Italy Herremagasin" og gik direkte der fra efter 3 år til langt hår, bare tæer og Bob Dylan og "Subterranian Homesick Blues". En HF uddannelse og en socialrådgiveruddannelse. Kollektivet 2. Oktober stod for min videre uddannelse og to år som pædagog i kollektivets terapeutisk fællesskab med stofmisbrugere på et lille landsted ved Mossø. Kollektivet stod også for spillestedet Klostermoster i Svendborg, hvor jeg stod bag baren i nogle år. Nu begyndte radiomediet at snige sig ind i mit liv. Svendborg var tidligt ude med "nærradio".Med tilladelse fra Moder DR gennemførtes et forsøg med lokal borgerstyret radio - og straks efter en egentlig radiostation: Radio Svendborg. Det blev min skæbne og jeg har siddet bag mikrofonen fra da og til jeg gik på pension. Et skift mellem kommerciel radio og TV og TV2 og DR - de sidste mange år på P4Fyn som vært - i sær på P4Aften. Jeg har læst lydbøger ind de seneste 10 år. Jeg nyder den fordybelse og indlevelse det kræver at læse en bog højt for andre uden at overtage oplevelsen for den der skal lytte. Mange bøger lever videre i mig længe efter jeg er færdig med dem. Jeg bor stadig i Svendborg ved sund og skov og nyder pensionistlivet med hustru, børn og børnebørn.
Thomas Leth Rasmussen
Jeg er skuespiller og skolelærer, 57 år gammel, Sønderjyde og bosat i Nyborg. Jeg har ca. 100 lydbøger bag mig og en del audioguides for diverse museer, jeg har virket som fortæller og formidler på Dybbøl Banke historiecenter og lavet speaks for blandt andre Blå Kors. Jeg interesserer mig for litteratur, der vil mig noget - det betyder, at min smag er ret bred. Vil forfatteren noget? Min fornemste opgave som indlæser er at trænge ind i historien og forfatterens intentioner og videregive dem efter min bedste vurdering. Mennesket og dets relationer og kampe, dets længsler og drømme er i centrum i mit virke. Jeg er uddannet fra Aarhus Teaters elevskole i 1991, har arbejdet som skuespiller til 2003, nu lærer i Hvidovre med fagene tysk ,historie og kristendomskundskab. Jeg er opvokset i Tyskland og er tosproget, dansk-tysk, og har lavet flere museumsguides på tysk.
Lars Ditlev Johansen
Freelance skuespiller uddannet fra Statens Teaterskole 1997, med opgaver på en bred vifte af landets teatre. Jeg arbejder med undervisning i dramatik og stemmetræning. Udfører konsulentopgaver for institutioner og virksomheder i kommunikation og medarbejder udvikling. Jeg bliver også brugt som instruktør af bla store vikingespil i Nordjylland. Jeg elsker sproget, formidling af historien og arbejdet med stemmen. Ved indlæsning og oplæsning søger jeg en balance så lytteren får mulighed for selv at danne sine billeder og indtryk af bogen; at jeg f.eks. ikke laver for kraftige karakterer og stemninger med stemmen men holder formidlingen klar, at tempoet er tilpasset tekstens indhold og rytme og ønsket om at give lytteren den bedste mulighed for at kunne nyde lydbogen, er meget påtrængende for mig. Skønlitteraturen ligger mit hjerte nær, men er samtidig dybt optaget af at bruge min stemmes mange variationer i så bredt et felt som den kan, indlæsning af politiske debatbøger, biografier, livsstils bøger osv. er opgaver jeg meget gerne vil påtage mig. Jeg kan det talte engelsk ubesværet og i mindre grad det franske (boede i Paris i et år for 30 år siden)
Søren Krogh Caspersen
Jeg er 30 år gammel og uddannet lyddesigner. Til dagligt underviser jeg i sangskrivning, trommer og klaver. Siden jeg var helt lille har jeg altid været glad for at bruge min stemme, og haft følelsen af at det er her jeg har min stærkeste udtryksform.