Om Selvlyd

Artikel fra Bogmarkedet:

BibAudio overtager Selvlyd

Indsendt af Bogmarkedet | 23. maj, 2023 | Indland

Lydbogsvirksomheden, BibAudio, øger sit antal af studier med overtagelsen af Selvlyd og sigter mod markeder udenfor landets grænser.

I midten af april var der skiftedag hos Selvlyd på Frederiksberg, da stifteren af selskabet, Ulrik Aagaard, har valgt at give nøglerne videre til BibAudio. I forbindelse med overtagelsen er det besluttet at videreføre aktiviteterne i navnet Selvlyd og BibAudios aktiviteter lægges dermed under Selvlyd, skriver BibAudio i en pressemeddelelse.

Ulrik Aagaard overlader desuden den daglige drift til Pia Maiken Henriksen, der siden 2014 har beskæftiget sig med produktion af lydbøger og har et stort kendskab til området.

Pia udtaler i forbindelse med overtagelsen, at BibAudio længe har været på udkig på at få etableret lydstudier i København, hvor der kunne skabes en hyggelig stemning og atmosfære for indlæserne.

– Da muligheden bød sig for at overtage Selvlyd og disse lydstudier, var vi sikre på, at dette var den perfekte løsning, siger Pia Maiken Henriksen.

Ulrik Aagaard udtaler, at han er stolt over at have opbygget Selvlyd til det, det er i dag og fået skabt en stemning og atmosfære i lydstudierne som indlæsere og forlag er begejstrede for.

– Jeg er glad for, at BibAudio ønsker at videredrive aktiviteterne i den samme ånd, som jeg har skabt og at Selvlyd fortsat vil være navnet på foretagendet. Det er vemodigt, at skulle give slip på nøglerne til noget, jeg har drevet siden 2015, men jeg glæder mig til at kaste mig ud i nye eventyr.

Pia Maiken Henriksen fortæller, at Selvlyd nu er etableret med syv egne lydstudier i København og to i Odense, samt et utal af hjemmestudier. Derudover tilbyder Selvlyd indlæsning af deres lydbøger på dansk, svensk, tysk, fransk og italiensk og ambitionen er, at flere sprog skal komme til.

– Hos Selvlyd ønsker vi at gøre det let for forlagene at få indlæst deres bøger på mange forskellige sprog, og lette deres arbejde med at gøre bogen digitalt på udenlandske markeder. Vi ser en stigende interesse for digitale medier, og hos Selvlyd tror vi fortsat på, at den gode lytteoplevelse fås ved at få professionelle nidlæsere til at gøre teksten levende, fortæller Pia Maiken Henriksen og afslutter:
– Ulrik Aagaard har skabt et fantastisk rum og miljø for indlæsning af lydbøger i København og dette setup vil vi se om man vil kunne lykkedes med at etablere andre stedet i Europa.